Bestellen

Online bestellen is heel gemakkelijk. Heb je toch vragen? We hopen dat je hier de antwoorden kunt vinden.

Bestellen 

Je kunt je producten alleen bij ons bestellen door gebruik te maken van het bestelproces van de webshop.
Nadat je je bestelling hebt geplaatst, kun je je laatste bestelling bekijken in de e-mail met de bestelbevestiging die je van ons hebt ontvangen. Als je je informatie hebt onthouden en een account hebt geopend op hockeyrepublic.nl, dan kun je alle bestellingen bekijken die je via dat account hebt geplaatst.

Je krijgt toegang tot je bestelhistorie door op Mijn Account te klikken en je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.

Je bestelling annuleren  

Omdat we altijd proberen alle bestellingen zo snel mogelijk te verwerken, kun je een bestelling alleen annuleren door ons een email te sturen. Dit moet je doen zo snel mogelijk nadat je de bestelling hebt geplaatst. Het emailadres is webshop@hockeyrepublic.nl.

Uitverkoop 

Op hockeyrepublic.nl vind je soms ook producten uit vorige seizoenen die zijn afgeprijsd. Deze producten zijn van topkwaliteit; het zijn zeker geen B-producten. Afgeprijsde producten uit vorige seizoenen kunnen te allen tijde worden opgenomen in een uitverkoop. Kortingscodes kunnen niet worden gebruikt voor producten die in de uitverkoop zijn.

Kortingscodes 

Kortingscodes kunnen niet worden gebruikt voor producten die in de uitverkoop zijn. Als je een bestelling met een kortingscode retourneert, wordt de waarde van de code niet terugbetaald. Kortingscodes zijn alleen geldig binnen een bepaalde periode.

Bestelhistorie

Ga naar Mijn Account en selecteer Bestelhistorie om eerder geplaatste bestellingen te bekijken. 
Hiervoor moet je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord. Heb je nog geen account? Klik hier voor informatie over hoe je je kunt aanmelden.

Je kunt je bestelling volgen door naar de Bestelhistorie te gaan onder Mijn Account. Ga naar de bestelgegevens van de bestelling die je wilt volgen en klik op het volgnummer in de kolom. Je wordt nu doorgestuurd naar de website van het verzendbedrijf. Hier kun je de meest actuele informatie vinden.

Houd er rekening mee dat je de volginformatie pas kunt zien zodra het verzendbedrijf deze informatie heeft ingevoerd. Het kan dus voorkomen dat we je, de dag nadat je je bestelling hebt geplaatst, een link met een volgnummer geven, maar dat er nog geen volginformatie beschikbaar is. Het verzendbedrijf voert hun informatie meestal in binnen één werkdag nadat je van ons de link hebt gekregen, dus probeer het later nog eens als er geen informatie beschikbaar is.

Sommige bestellingen worden in meerdere dozen verzonden. Elke doos heeft een uniek volgnummer. De volgende statussen worden gebruikt:

Ontvangen; 
Bestelling verzonden 
Retour ontvangen 
Bestelling afgerond 

Verfijn hieronder je opdracht

(of typ verder in de zoekbox hierboven):

producten

Zoek op prijs